84. Cykla eller gå Om möjligt, cykla eller gå till jobbet och andra destinationer. Du sparar pengar och får motion på köpet. 

83. Film är bäst hemma Undvik att gå på bio. Använd Netflix eller HBO Nordic när du vill titta på film. 

80. Betala inte för gym Träna själv i ditt hem eller utomhus istället för att köpa gymkort. Det finns många kreativa appar för att hitta olika träningsövningar och hålla koll på din hälsa. 

79. Odla frukt och grönsaker Odla frukt och grönsaker om du har trädgård. Du slipper köpa och ifall du vill kan du även sälja för att tjäna pengar (färska grönsaker och frukter är sällsynt och eftertraktat). 

78. Sälj det du inte behöver Sälj alla onödiga elektronikprylar, kläder, möbler och dylikt du har på blocket . 

77. Köp billigt studiematerial Är du student och behöver studiematerial bör du se över med vänner, släktingar eller bekanta om du får låna deras kursmaterial.  

76. Brygg eget kaffe Ta med dig kaffe i termos istället för att köpa kaffe varje dag. 

75. Sluta med tobak Sluta röka, snusa och dricka alkohol. Bra för både din ekonomi och hälsa. 

74. Betala inte för nyheter Köp inte tidningar då alla nyheter finns på internet. Lägg heller inte pengar på plus-tjänster som tidningarna oftast erbjuder. Även den informationen går att leta fram via en enkel Google-sökning.

73. Förmåner på jobbet Kolla upp om du har förmåner via jobbet som gör att du kan spara pengar. 

72. Låna böcker istället Köp inte böcker. Låna från bibliotek istället.

71. Säg ja till reklam Ta bort ”Nej till reklam” lappen på din brevlåda så går du inte miste om alla rabatter, erbjudanden och kampanjer.

70. Se över om du har rätt att få bidrag Koll upp ifall du har rätt till bidrag. Flera tusen personer går miste om bidrag de har rätt till varje år.

69. Ha koll på skatteavdrag Se till att utnyttja ditt skatteavdrag  till fullo. 

68. Tänk efter innan du köper Undvik impulsiva köp och fråga dig själv om du verkligen behöver det du ska köpa. 

67. Spara och placera Spara dina pengar i sparkonton, fonder och aktier beroende på hur mycket risk du vill ta. 

66. Ha en buffert Spara en del av din lön/inkomst varje månad och lev efter det du har kvar. Räkna alltså inte med de sparade pengarna som ska fungera som en buffert för oförutsedda händelser. 

1 2 3 35